top of page

Grenzen kennen en deze eren

Bijgewerkt op: 5 jul. 2023


Als je gaat trainen met de kou is het belangrijk dat je goed naar de signalen van je lichaam luistert. Dat je je focust op de sensaties in jouw lijf en voelt waar jouw grens ligt en dat je deze grens eert.

Vaak zijn we geneigd om onszelf te pushen, verder te gaan, kijken hoe lang we het volhouden ook al is het op ons tandvlees.

Het gevaar hiervan is, als je niet goed naar je lichaam en je grenzen luistert, dat je te lang in het ijskoude water blijft en onderkoelt raakt. Best wel gevaarlijk.

Daarom is mijn advies aan beginners: ga nooit langer dan 1 minuut in ijskoud water.


En 1 minuut is niet een tijd die je moet volhouden. Alles tussen 1 seconde en 1 minuut is helemaal perfect! Ga binnen die tijd voelen waar jouw grens ligt.

Het mooie aan je grenzen eren, is dat je sowieso geen kans op onderkoeling maakt en ook dat je jouw lichaam het signaal geeft: je bent veilig bij mij, ik zorg goed voor je, ik breng je niet in gevaar, ik kan mijn grens voelen en deze eren.

Voor mij hoort dat ook bij zelfliefde, je grenzen kennen, deze eren zodat je je veilig voelt bij jezelf.


💖

239 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page