top of page
74B5E408-9A3D-48FD-85C2-CC6A48B66866.JPG

Winter retreat
zweden 2025

Een levensveranderend winteravontuur. 
6 dagen lang de kou omarmen, een immens vertrouwen in jezelf verankeren en jezelf versteld laten staan van jouw oerkracht!

The good stuff:
Ontdek jouw immense kracht
227bd74f-cc42-4942-8c30-8b6c970bd5fb.JPG
Verleg je grenzen in de kou
IMG_5486_edited_edited.jpg
Transformerende ademsessies
IMG_4244.JPG
Samenkomen met gelijkgestemden
sauna-towel_edited.jpg
Ontspanning & wellnes

Voor wie is deze reis?

Deze reis is voor jou als je van avontuur houdt en weet dat echte groei en transformatie buiten je comfortzone ligt.
Voor degenen die een diep verlangen voelen om uit hun hoofd te komen en meer te verbinden met hun lichaam en de natuur.
Er klaar voor zijn om zichzelf te meten aan de elementen, te meten aan de kou en het Zweedse winterweer.
Zich willen onderdompelen in een bevroren meer en dit een spiegel laten zijn voor wie jij bent wanneer het leven uitdagend wordt. De tools aangereikt krijgen om zelfs in de meest extreme situaties ontspannen te blijven. Zodat je ook in het dagelijks leven jouw draagkracht vergoot voor stressvolle situaties.
Voor degenen die klaar zijn om een life-changing avontuur aan te gaan!

Na deze reis zal je niet alleen de kou omarmen, maar ook een immens vertrouwen in jezelf verankeren.  Je leert jouw zenuwstelsel te reguleren, zodat je onder elke stresssituatie het hoofd koel houdt en je lichaam ontspannen blijft. Deze reis heeft de potentie enorme doorbraken in gang te zetten.

Linde staat erom bekend om grote transformaties in gang te zetten. Pas op, deze reis kan life-changing zijn!
7bd3ddde-6ce4-4ebe-a65d-6ca83302c1e8.JPG

Wat kan je verwachten?

Winterzwemmen:
Leer de kunst van het winterzwemmen en ontdek hoe je daarmee stap voor stap jouw draagkracht vergroot. Je leert ontspannen in extreme uitdagingen. En krijgt de kans om jouw grenzen op een veilige manier steeds verder te verleggen.

 

Verdiepende ademoefeningen:
 
Verken de kracht van ademwerk. Van oefeningen om diep te ontspannen en tot een natural high te komen. Linde staat bekend om haar ademoefeningen die tot grote doorbraken leiden.

 

Sneeuwwandelingen: 
De ware uitdaging. In badkleding op ontdekkingstocht door de prachtige Zweedse natuur.

 

Sauna:
Geniet van ultieme ontspanning in de drijvende sauna aan het water.

 

Verbinden met gelijkgestemden:
Ontmoet inspirerende mensen die, net als jij, op zoek zijn naar persoonlijke groei en avontuur.

 

En nog veel meer magische transformerende oefeningen..

Linde heeft meer dan 3000 mensen gecoacht
in het ijs en in ademwerk

Linde is o.a. bekend van:

RTL-nieuws-705x112.png
Logo_red_black_rgb.png
Pink Pastel Gradient Twitter Header-10.png
flow-logo.png
logo-npo-radio1.png
vrouw-glossy_logo2.png
1614E558-D5BF-426F-B801-35CCD7936137.jpeg

Linde van der heijden

Linde is in 2016 opgeleid door Win Hof, heeft meer dan 3000 mensen gecoacht in het ijsbad en in ademwerk. En heeft haar eigen koudetraining-methode ontwikkelt.

Het is mijn passie om mensen in hun kracht te zetten. Ik ben altijd onderzoekend naar hoe ik mensen kan begeleiden naar een ontspannen, krachtig en gelukkig leven. 
Vanuit deze passie ben ik psychologie gaan studeren en heb ik vier verschillende ademcoachopleidingen gevolgd. Opleidingen gevolgd in koudetraining, vuurlopen, leiderschap en somatisch traumawerk.


Mijn leven kenmerkte zich door veel tegenslag, hierdoor werd ik uitgenodigd om diep innerlijk werk te doen. In eerste instantie ging ik na tegenslagen op zoek naar afleiding. Doordat ik wegliep van de pijn raakte ik het contact met mijn lichaam en intuïtie kwijt. Als klap op de vuurpijl werd ik in 2015 aangereden door een auto. Ik had een hersenschudding en verschoven nekwervels, mijn herstel ging erg langzaam en ik voelde me een zwak kwetsbaar vogeltje.
 
Tijdens mijn herstel zag ik een documentaire over koudetraining, en voelde ik aan alles in mij dat ik daar iets mee moest. Ik ben op expeditie gegaan naar Polen waar ik diepe ademhalingstechnieken leerde, elke dag in ijswater zwom en ik heb een berg heb beklommen waar het -30 graden was op de top, met enkel een bikini aan.

Deze extreme omstandigheden leerden mij vertrouwen op mijn lichaam en goed te luisteren naar de signalen die mijn lijf gaf. Ik leerde weer luisteren naar mijn intuïtie. Ik heb gezien dat mijn lichaam zoveel sterker is dan dat ik van tevoren had gedacht. 

Ik train al 8 jaar met de kou en heb meer dan 3000 mensen gecoacht in het ijsbad en in ademwerk. Met mijn kennis van het zenuwstelsel en liefdevolle begeleiding laat ik mensen met gemak ontspannen in uitdagende situaties. 
Mijn eerste winterexpeditie in 2016 heeft mijn leven veranderd. Van koukleum en onzeker over mijn lichaam en mijn kracht, naar een oervertrouwen in mezelf verankeren. Sindsdien leef ik op mijn voorwaarden. Durf ik spannende keuzes te maken en vertrouw ik op mezelf en mijn lijf.

En dat vertrouwen en die kracht geef ik graag door!

Are you ready to step into your power-17.png

De locatie

Je verblijft in een rustig retraitecentrum, gelegen aan een prachtig meer middenin de Zweedse natuur. Het centrum is omringd door bossen en beschikt over een drijvende sauna op het water.

Er zijn twee ruime yogazalen, een gezellige woonkamer, eetruimte en ruime veranda. Je slaapt in een comfortabele gedeelde kamer met slechts één kamergenoot. Door de warmte en liefde die deze plek uitstraalt, voel je je snel thuis.

2.png
Praktisch

Data:
11 t/m 16 februari 2025

Pick up 11 februari vanaf luchthaven Stockholm Arlanda om 16:00 
Drop off 16 februari op luchthaven Stockholm Arlanda om 15:30

Locatie:

Retraitecentrum in Zweden op 2 uur rijden van Stockholm - bustransfer van en naar luchthaven wordt verzorgd.

Early bird ticket
prijs:
€2499,- 


Of 4 termijnen van €650,-


Regular Bird vanaf 30 september
€2999,- 

Prijs is inclusief alle trainingen, overnachting, gebruik van sauna, maaltijden, transfer van en naar luchthaven Stockholm Arlanda - en natuurlijk een onvergetelijke ervaring.

Vlucht is voor eigen rekening en dien je zelf te boeken. 

IMG_1437-510x927.jpg

Wauw wat een ervaring!

IMG_2102.jpg

Ik voelde heel sterk een ja… Ja hier moet ik bij zijn in Zweden 🇸🇪 
En dat vond ik als (ex?) koukleum heeeeel spannend. Waardoor er allemaal beperkende gedachtes naar boven kwamen.
Ik denk niet dat ik het kan, zei ik vorig jaar tegen Linde. Ik krijg vaak last van mijn enkel van lang lopen in de kou en ik bedacht nog allerlei excuses waarom ik niet mee zou kunnen. 
Maar… al tijdens het gesprek met Linde kon ik het niet ontkennen: ik wil hier zo graag bij zijn, ik luister naar mijn gevoel!

En wauw wat een ervaring ❄️❤️

Bijna een jaar na mijn eerste ijsbadworkshop zat ik in een wak in Zweden en ik voelde ultieme ontspanning en vertrouwen in mijn lichaam.

Ik heb nieuwe inzichten opgedaan, fantastische nieuwe mensen ontmoet, diepe gesprekken gehad en ik voelde me zo verbonden en gezien.

Dankjewel lieve Linde voor dit fantastische winterretreat ❤️ en dankjewel alle lieve mensen die erbij waren.

- Daniek Nelissen

IMG_2101.jpg
111A82F5-B62C-461A-A816-3D3560CF453E.JPG
D9FF6001-6B5E-4AFB-B5DC-62B6953E28CA.jpg

Reserveer jouw plek


- 6 dagen een unieke ervaring in de kou

- Zeer ervaren en betrokken trainer


- Veel persoonlijke aandacht in een kleine groep


- 6 dagen jouw innerlijke kracht aanboren


- 5 Transformerende ademsessies


- Transfer van luchthaven naar locatie


- Heerlijk voedzaam eten van privéchef


- Gebruik van de sauna


- Verblijf op een unieke locatie middenin de natuur
 


Master the Cold
11 tot en met 16 februari 2025 in Zweden

 

 • Ik vind het spannend om mee te doen, is dat normaal?
  Yes, een flinke dosis gezonde spanning is ontzettend normaal! Dat is precies waar de groei ligt, het aangaan van een uitdaging die je super spannend vindt. De meeste mensen die interesse hebben voelen direct een JA! En tegelijkertijd een iieehhh dit is zoo spannend! Dit is heel normaal. Je bent bij mij in veilige handen, ik creëer een veilige setting waarin je kan groeien en leren. Je wordt stap voor stap meegenomen in alle oefeningen. Je wordt nooit gepusht om over je grenzen heen te gaan. Je hebt eigenaarschap over jouw groei. Jij bepaal hoe ver je gaat.
 • Kan ik in termijnen betalen?
  Ja, je kan in vier termijnen maandelijks €650,- Of je betaalt in één keer het volledige bedrag van €2499,-
 • Moet ik sportief zijn om mee te kunnen doen?
  Nee, je hoeft niet sportief te zijn. Minimale vereiste is dat je 1,5 uur aan één stuk kan lopen door heuvelachtig landschap.
 • Moet ik al veel ervaring hebben met koudetraining?
  Nee dat hoeft niet. Deze reis kan gevolgd worden door mensen die net zijn begonnen met koudetraining zoals koud afdouchen. En is ook geschikt voor mensen die al ruime ervaring hebben met de kou zoals ijsbaden of winterzwemmen. Linde houdt goed rekening met ieders niveau en maakt een programma dat op elk niveau precies uitdagend genoeg is. Minimale vereiste is dat je een week voor de Winter Retreat 1 minuut koud afdoucht.
 • Wat is inbegrepen bij de retreat?
  Alle workshops, overnachting, 3 maaltijden per dag van een privé chef, sauna, transfer van en naar luchthaven Stockholm Arlanda - en natuurlijk een onvergetelijke ervaring! De vlucht is niet inbegrepen, deze dien je zelf te boeken.
 • Hoe laat moeten mijn vluchten arriveren en vertrekken?
  Op de dag van aankomst op 11 februari, zorg dat je vlucht voor 15:00 aankomt. De pick up met de bus is om 16:00. Het is fijn als je vlucht ruim op tijd aankomt, zodat je voldoende tijd hebt om je bagage te pakken. Op de dag van vertrek op 16 februari wordt je om 15:30 afgezet op het vliegveld, zorg dat je een vlucht boekt na 17:30.
 • Waar vind ik vliegtickets en waar vlieg ik naartoe?
  Je boekt een vlucht naar en van Stockholm Arlanda in Zweden. De transfer van de luchthaven naar het retraitecentrum wordt geregeld. Er is een pick-up op Stockholm Arlanda op 11 februari om 16:00 Zorg dat jouw vlucht uiterlijk om 15:00 landt in Stockholm De drop off op het vliegveld is op 16 februari om 15:30 Zorg ervoor dat jouw vlucht op z'n vroegst om 17:30 vertrekt vanaf Stockholm Op www.momondo.nl kan je vliegtickets uitzoeken. Als je de luchthavens en data hebt ingevuld en op zoeken klikt, komen alle mogelijke vluchten voorbij. Links in het menu kan je via een schuifbalk aangeven hoe laat de vlucht moet vertrekken - dit zoekt makkelijker.
 • Waar overnacht ik?
  Je verblijft in een rustig retraitecentrum, gelegen aan een prachtig meer middenin de Zweedse natuur. Het centrum is omringd door bossen en beschikt over een drijvende sauna op het water. Er zijn twee ruime yogazalen, een gezellige woonkamer, eetruimte en ruime veranda. Je slaapt in een comfortabele gedeelde kamer met slechts één kamergenoot. Er zijn gedeelde badkamers. Een privé kamer boeken is ook mogelijk tegen een bijbetaling van €250,- De privékamers zijn beperkt beschikbaar.
 • Kan ik meedoen als ik zwanger ben?
  Als je zwanger bent, dan is een groot gedeelte van de oefeningen niet geschikt voor je. Je kan niet mee winterzwemmen en een gedeelte van de ademoefeningen zijn ook niet geschikt voor je. Ik raad bij zwangerschap deze reis af.
 • Wanneer kan ik niet mee op reis? Wat zijn de contra-indicaties?
  Je kan niet mee op Winter Retreat wanneer: Je zwanger bent, epilepsie hebt of de secundaire vorm van Raynaud hebt. Bij onderstaande klachten is extra voorzichtigheid geboden: Raadpleeg bij onderstaande klachten of aandoeningen altijd eerst uw eigen arts en vraag of je koudetraining en ademwerk mag doen: Hart- en vaatziekten, Angina Pectoris, primaire en secundaire vorm van Raynaud, nierfalen, niet goed werkende schildklier, koude-urticaria, ernstige astma, ernstige migraine, ernstige angst- en paniekstoornissen, ernstig COPD, mensen die net geopereerd of een ingreep hebben gehad, koorts (temperatuur boven de 38 graden), Recente longproblematiek als longontsteking, longembolie, onbegrepen benauwdheidsklachten, ernstige burn-out klachten. Bij twijfel, neem contact met me op info@lindejelena.com
 • Ik heb een voedsel allergie, kan daar rekening mee worden gehouden?
  Tijdens de retreat gaat een privé chef mee die vegan en glutenvrij kookt. Als je andere allergieën hebt kan je dit van tevoren aangeven en kunnen we hier rekening mee houden.
 • Hoe ziet het programma eruit?
  Het programma wordt afgestemd op de energie van de groep. We gaan transformerend ademwerk doen, winterzwemmen, hiken in de sneeuw en weer opwarmen in de sauna. Elke dag zal er voldoende afwisseling zijn tussen actie, ontspanning en vrije tijd. Het programma vindt overdag plaats tussen 10:00 en 17:00 In de avond ben je vrij, om bijvoorbeeld te genieten in de sauna.
 • Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?
  Volledige restitutie voor de Winter Retreat vindt plaats binnen 48 uur na aankoop (minus de aanbetaling), op voorwaarde dat dit 60 dagen vóór aanvang van het evenement is. Voor annuleringen na 48 uur na aankoop: 60 dagen voor aanvang van het evenement vindt 50% restitutie van de kosten plaats 30 dagen voor het evenement vindt er 25% restitutie van de kosten plaats Binnen 30 dagen voor aanvang van het evenement worden geen kosten gerestitueerd.
 • Hoe groot is de groep?
  In tegenstelling tot andere winterreizen, waar grote aantallen deelnemers zich aanmelden - zo'n 100 tot 1000 deelnemers per week - blijft deze groep klein. Hierdoor krijg je veel persoonlijke aandacht en de kans om gelijkgestemde mensen te ontmoeten. Er gaan maximaal 20 deelnemers mee.
 • Wat zijn de voordelen van koudetraining & ademwerk?
  Koudetraining boost je immuunsysteem en maakt je lichaam energieker en gezond Je leert op een positieve manier omgaan met stress Het boost je humeur & gemoedstoestand. Je maakt gelukshormonen aan in het ijsbad Je wordt weerbaarder tegen de kou Ademwerk brengt heling op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau Je zelfvertrouwen krijgt een boost, je gaat ervaren dat je zoveel krachtiger bent dan je denkt!
 • Ik vind het spannend, kan iedereen dit?
  Ja, als je in goede gezondheid verkeerd kan je onder de juiste begeleiding in een ijsbad. Ik heb al meer dan 2500 mensen in het ijsbad gecoacht en dat is iedereen gelukt. Tijdens de workshop wordt je in 5 uur met veel aandacht voorbereid op het ijsbad. Uitgebreide ademoefeningen vooraf zorgen ervoor dat pijn- en stressprikkels minder intens binnenkomen, hierdoor is het ijsbad makkelijker te dragen. En je leert met welke mindset & ademhaling je de kou het beste kan trotseren. De workshops van Linde staan er om bekend dat er aandacht wordt besteed aan het creëren van een veilige sfeer waardoor je vol vertrouwen de uitdaging aangaat. Je wordt één op één gecoacht wanneer jij het ijs in gaat. Jij kan dit! LET OP! Ben je niet gezond of ben je zwanger? Kijk dan bij de vragen hieronder voor gezondheidsklachten waarbij je extra waakzaam moet zijn.
 • Ik ben zwanger kan ik meedoen met een workshop?
  Gefeliciteerd met je zwangerschap! Nee, helaas kan je dan niet meedoen met een ijsbadworkshop. Je bent van harte welkom om aan te sluiten bij een workshop na je zwangerschap.
 • Wanneer kan ik niet in een ijsbad? - Wat zijn de contra-indictaties?
  De ijsbadworkshop kan je niet doen wanneer: - Je zwanger bent - Epilepsie hebt - De secundaire vorm van Raynaud hebt Bij onderstaande klachten is extra voorzichtigheid geboden. Raadpleeg bij onderstaande klachten of aandoeningen altijd eerst uw eigen arts en vraag of je koudetraining en ademwerk mag doen: Hart- en vaatziekten, Angina Pectoris, primaire en secundaire vorm van Raynaud, nierfalen, niet goed werkende schildklier, koude-urticaria, ernstige astma, ernstige migraine, ernstige angst- en paniekstoornissen, ernstig COPD, mensen die net geopereerd of een ingreep hebben gehad, koorts (temperatuur boven de 38 graden), Recente longproblematiek als longontsteking, longembolie, onbegrepen benauwdheidsklachten, ernstige burn-out klachten.
 • Is een ijsbadworkshop vervanging van medische zorg?
  Nee. Een ijsbadworkshop is nooit vervanging van medische zorg. Stop nooit met medicijnen zonder overleg met je behandelend arts.
 • Waar wordt de workshop gegeven?
  De workshop wordt gegeven in meditatiehuis Het Zonnelicht, Lanciersstraat 90G in Tilburg Het meditatiehuis is een oase van rust middenin de stad. Een Japans meditatiehuis omringt door een Japanse privétuin waar het massief houten dompelbad staat. Het Zonnelicht - Tilburg In de Lanciersstraat ga je tussen huisnr. 88A en huisnr. 92A de inrit in en kom je bij garageboxen, waarbij je op het einde naar rechts gaat en daarna meteen naar links en zie je achteraan een grote houten poort. Dit is de ingang van Het Zonnelicht. Parkeren Bekijk de website van Het Zonnelicht voor instructies waar je het beste kan parkeren. https://www.hetzonnelicht.nl/parkeren/
 • Hoe groot zijn de groepen?
  Tijdens de workshop zijn we met maximaal 14 deelnemers. Op deze groep staan we met 3 tot 4 coaches voor jou klaar. Dit is een erg kleine groep in vergelijking met andere ijsbadworkshops. Dit doe ik zodat er voor iedereen voldoende persoonlijke aandacht is. Je wordt ook echt 1 op 1 in het ijsbad gecoacht zodat je jouw moment in het ijs helemaal kan claimen. Jouw transformatie staat centraal.
 • Wat moet ik meenemen?
  Doe makkelijk zittende kleding aan en neem verder mee: - Badkleding - Handdoek - Slippers - Eventueel een badjas
 • Kan ik meedoen als ik zwanger ben?
  Aan het merendeel van het programma kan je meedoen als je zwanger bent. Er zijn echter enkele onderdelen die niet geschikt zijn wanneer je zwanger bent. Het ijsbad en sommige intensere ademoefeningen daar kan je bij zwangerschap niet aan deelnemen. Rustige ademoefeningen, meditaties, het bosbad en de vuurloop kunnen welk wanneer je zwanger bent.
bottom of page