top of page

opleiding tot spaceholder

Leer in 3 dagen diepe transformaties begeleiden

Als je zelf een keer een transformatie hebt meegemaakt in een workshop, training of tijdens een retreat, dan weet je hoe waardevol het is als je hierin goed wordt begeleid.

Als spaceholder zorgt jouw aanwezigheid voor veiligheid en bedding zodat deelnemers vertrouwen voelen om dieper in proces te gaan.
Spaceholder zijn is ontzettend dankbaar werk, je staat dichtbij deelnemers en loopt een stukje mee op hun pad. Je ziet voor je ogen hoe mensen verzachten, een muurtje durven afbreken en meer gaan stralen. Tijdens deze opleiding leer je hoe je deze transformerende processen kan begeleiden. 
Uiteindelijk gebeurd de transformatie bij een deelnemer zelf, maar een goede spaceholder kan bijdragen aan het gevoel van veiligheid waardoor iemand dieper in proces kan gaan.

Deze opleiding is waardevol voor coaches en trainers die willen leren hoe ze emotionele processen van hun deelnemers goed kunnen begeleiden voor helende transformaties.
En voor mensen die naast een trainer aanwe
zig willen zijn als spaceholder voor de deelnemers.

IMG_1639.JPG
"Wow wat heb ik de afgelopen drie dagen tijdens de opleiding als Spaceholder als prachtig, geweldig en magisch ervaren. Het is zoveel meer dan alleen een opleiding, het voelde als een soort mini-retreat."

- Nanda Coenen
Waar gaan we mee werken?
Ademwerk
Helende interventies
Theorie
Verbinden met je intuïtie

Voor wie is deze opleiding?

C085831B-E54A-48D7-910A-A472B9F2CE42.JPG

Voor beginners

Voor degenen die een eerste stap willen zetten in het begeleiden van transformerende processen.

Deze opleiding is voor mensen die stappen hebben gezet op het pad van persoonlijke ontwikkeling en een binding voelen met de transformaties die plaatsvinden binnen dit werk. Je voelt  een diep verlangen om bij te dragen aan deze transformaties. 

Als spaceholder kan je aan de slag naast een trainer of workshopleiderDe rol van spaceholder vervullen is voor degenen die nu nog niet de wens heeft om de volledige leiding te hebben. Je hoeft je niet bezig te houden met de lijn van de workshop, niet aan het hoofd te staan, je geen zorgen te maken of er wel genoeg tickets zijn verkocht voor het event. 

Het meest dankbare werk, is werk waar je direct resultaat ziet. Wanneer je als spaceholder aanwezig bent, ben je dichtbij de grote transformaties die mensen doormaken. Het is heel bijzonder  om hiervan getuige te zijn en met jouw aanwezigheid de veiligheid te bieden zodat mensen nog dieper in hun proces kunnen gaan, zich kunnen bevrijden van zware emoties en breken met patronen die hen niet meer dienen.

Coaches, therapeuten en trainers

Je weet welke processen en patronen ervoor zorgen dat jouw coachees hun doelen nog niet bereiken, je weet de juiste vragen te stellen en inzichten over te brengen. Maar je wilt op een nog diepere laag werken en bedding geven aan grotere transformaties.  

Deze opleiding is voor coaches en trainers die al workshops of coachingsessies geven en willen leren welke helende interventies ze kunnen toepassen in de emotionele processen van deelnemers.
Wat kan je zeggen en doen wanneer er emoties als verdriet, boosheid, angst en wanhoop naar boven komen?

Zo sta je niet onthand en met je mond vol tanden als er triggers naar boven komen bij deelnemers. Je kan deze opleiding  als een cursus emotionele EHBO voor coaches ;-)
Je leert hoe je het gevoel van veiligheid en bedding bij je deelnemers vergroot, zodat de transformaties ook groter zullen zijn. 

Veiligheid + uitdaging = heling
Onveiligheid + uitdaging = trauma
Als spaceholder draag je bij aan deze veiligheid

739A64BA-1B79-42A4-8E31-6C6D0B9BFCC5.JPG

Wat kan je na deze opleiding?

Je weet welke helende fysieke interventies je kan toepassen wanneer iemand door emotionele processen gaat, waardoor iemand zichzelf kan bevrijden van opgeslagen emoties.

Je weet met welke basis voorwaarden je veiligheid kan scheppen in een groep.
Je herkent aan iemands lichaamshouding en mimiek in wat voor emotionele staat iemand is. 

Je krijgt vertrouwen in het volgen van je intuïtie  in het begeleiden van emotionele processen. En je kan je intuïtieve inzichten combineren met theorie en helende interventies. 
Je draagt bij aan transformaties waarin mensen met oude patronen breken en lichter in het leven staan.

Je kan na deze opleiding spaceholden in trainingen, retreats en workshops rondom persoonlijke ontwikkeling.
 

"Het spaceholden van de ander was magisch. Het mooiste aan de opleiding vond ik de combinatie van theorie over spaceholden, hoe ik bepaalde emoties kan herkennen en kan ondersteunen. Maar ook om volledig op mijn intuïtie te vertrouwen tijdens het spaceholden. Dit vertrouwen in mijn intuïtie neem ik mee in mijn leven en onderneming. Wat ben ik blij dat ik mezelf dit gegund heb."

- Alice van der Zalm

IMG_1398.JPG

Linde van der heijden

Linde heeft meer dan 4000 mensen gecoacht in diepe emotionele processen tijdens coaching, ademwerk en ijsbadworkshops

Mijn naam is Linde van der Heijden ik ben een ademcoach en heb psychologie gestudeerd.
Ik heb meer dan 4000 mensen gecoacht in diep ademwerk en meer dan 11 jaar ervaring in het creeëren van een veilige sfeer in groepen zodat mensen zichzelf kunnen uitdagen. Ik sta erom bekend om grote transformaties teweeg te brengen.

Voor mij staat voorop dat er een veilige setting wordt gecreëerd wanneer je iets spannends gaat doen. Of dat nu je trauma's aankijken is tijdens een ademsessie, een liefdesbrief aan jezelf schrijven tijdens een zelfliefde sessie, je woede eruit knallen in een woedeworkshop of in een ijsbad stappen. Wanneer je je veilig voelt dan zijn de transformaties het grootst.

Spaceholders zijn mijn geheim in de grote transformaties tijdens mijn workshops. Door een team van liefdevolle bedding te hebben, voelen deelnemers zich gezien en gedragen. Ze voelen zich niet alleen wanneer emoties naarboven  komen. Gezien en gesteund worden in jouw proces wanneer je iets spannends doet, draagt bij aan grote transformaties.
Als spaceholder ben je geen tovenaar die processen in gang zet, maar bied je een veilige ruimte waarin transformaties plaats kunnen vinden.

Omdat ik regelmatig de vraag kreeg van deelnemers hoe je spaceholder kan worden en of daar een opleiding voor bestaat - en zo ver ik weet is dat er niet - heb ik besloten er zelf een te ontwikkelen. Omdat ik weet hoe prachtig en dankbaar het werk is als spaceholder en ik die ervaring aan meer mensen gun.

Are you ready to step into your power-8.png

Inhoud

1

Dag 1

Kennismaking
De 7 pijlers van spaceholden
De stem van je intuïtie leren herkennen
Spaceholden voor positieve emoties

 

2

Dag 2

Leer welke fysieke helende interventies je per emotie kan toepassen

Lichaamstaal lezen
Herkennen stress responses.
Spaceholden tijdens ademwerk 
IJsbad (niet verplicht)

3

Dag 3

Toepassing van helende interventies
Ademwerk
Spaceholden in groep
Bijzondere afsluiting

Zij gingen jou voor

MKF-BLG-Evelien-1-940x1412.jpg

Evelien Bijl 
Perfectionismecoach

"Linde: doe even normaal. Deze opleiding was gewoon té goed. Ik volgde deze opleiding omdat ik benieuwd was naar hoe jij de Magic in je workshops brengt die ervoor zorgt dat het zo veilig en verbonden voelt.
Ik heb veel geleerd over emoties en hoe er voor een ander te zijn op een effectieve manier, mijn intuïtie volgen wanneer ik naast iemand zit die in een transformatieproces zit. Maar ook zelf weer dingen geleerd over m’n eigen processen en triggers.
Belangrijkste inzichten:
- Zulke mooie werkvormen geleerd die Linde in de opleiding gebruikte om ons als groep te dragen 
- Je mag als spaceholder ook je eigen grenzen bewaken 
- Ik mag helemaal mezelf zijn en ruimte innemen precies zoals ik ben
Ook complimenten aan het team, lieve Nadine en Mireille jullie stralen een en al liefde uit. Heel erg bedankt alle drie voor alles wat jullie mij en ons gegeven hebben." 

- Evelien Bijl
Perfectionisme coach

Foto-cirkel.png.webp

Nanda Coenen
Ademcoach

"Wow wat heb ik de afgelopen drie dagen tijdens de opleiding als Spaceholder als prachtig, geweldig en magisch ervaren. Het is zoveel meer dan alleen een opleiding, het voelde als een soort mini-retreat. Ook als meer ervaren breathwork coach heb ik ontzettend veel aan deze drie dagen gehad. De veilige omgeving die jij en je team hebben weten te creëren, maken dat ik heb kunnen leren en kunnen groeien, en dat er mooie processen op gang zijn gekomen. De opbouw was ontzettend fijn, je team was geweldig, de plek was super en de manier waarop jij het deed was echt helemaal fijn. Zacht, maar toch krachtig.  

Van de ontvangst, jouw team, de locatie tot het eten, en de leerstof met zowel theorie en prakijk en de liefdevolle mensen hebben ervoor gezorgd dat ik drie geweldige dagen heb mogen beleven en dat het voelde als een warm bad en als thuiskomen, dank je wel daarvoor." 

- Nanda Coenen

Ademcoach

IMG_3133 2.HEIC

Juwan
Spaceholder

"Ik wilde graag een eerste stap zetten op het pad naar coach/therapeut, maar vind een coachingsopleiding nog te vroeg. Jouw opleiding is precies de eerste stap die ik wil zetten, omdat ik kan leren wat er bij dit werk komt kijken en ervaring kan opdoen, zonder meteen de volledige verantwoordelijkheid te dragen zoals een coach of therapeut doet. Het is echt de perfecte stap: precies goed gedoseerd voor wat ik op dit moment wil leren en waar ik zelf in mijn ontwikkeling sta.

Ik zoveel geleerd. Ik heb EINDELIJK het verschil goed geleerd en begrepen tussen het sympathisch en parasympathisch zenuwstelsel en welke stress responses daaraan gekoppeld zijn. Echt, finally! Het is door je uitleg zo goed blijven hangen. De combi van luisteren, meeschrijven, het zelf ondergaan en zien bij anderen heeft het kwartje doen vallen. Vertrouwen, veiligheid en kwetsbaarheid zijn de weg naar verbinding. Het mooiste aan de opleiding vond ik de transformaties voor je neus zien gebeuren als spaceholder.
Lieve Linde, dankjewel voor de veilige bedding die je creëert in het veld. Veiligheid komt terug in je ademsessies, ijsbadworkshops en in deze opleiding. Het was echt fantastisch!"

- Juwan
Spaceholder

Praktisch

Data:
Lesdagen 16, 17 & 18 augustus 2024
van 10:00 tot 17:00 in Tilburg

Locatie:

Meditatiehuis Het Zonnelicht in Tilburg

Deze editie is uitverkocht. Via de knop hieronder, kan je je aanmelden voor de wachtlijst.
 

Ontwerp zonder titel-7.png
Veelgestelde vragen

Wat kan ik na de opleiding?
Je weet welke helende fysieke interventies je kan toepassen wanneer iemand door emotionele processen gaat, waardoor iemand zware emoties kan verwerken. Je weet met welke basis voorwaarden je veiligheid kan scheppen in een groep. Je herkent aan iemands lichaamshouding en mimiek in wat voor emotionele staat iemand is.  Je krijgt vertrouwen in het volgen van je intuïtie  in het begeleiden van emotionele processen. En je kan je intuïtieve inzichten combineren met theorie en helende interventies. 

Je kan na deze opleiding spaceholden in trainingen en workshops rondom persoonlijke ontwikkeling.

Je kan spaceholden bij retreats & spirituele workshops.

Je kan spaceholden bij ademsessies & ijsbadworkshops waarbij een gecertificeerd ademcoach de leiding heeft.

Let op: Je bent na deze opleiding nog geen gecertificeerd ademcoach. Deze opleiding is wel een geweldige  vooropleiding voor een ademcoachopleiding

Wat zijn de vereisten om mee te kunnen doen aan de opleiding?
Minimaal mbo niveau.
Daarnaast: Je bent op een punt in je leven waar je een stevige basis in jezelf hebt, waar vanuit je vrijelijk en vanuit liefde kan geven aan anderen.
Je hoeft niet perfect te zijn, levenservaring is een enorme verrijking. Maar je moet wel de emotionele, fysieke, mentale en energetische ruimte hebben om je eigen processen aan te kijken en anderen daarin te begeleiden.

 

Voor wie is deze opleiding NIET?

- Voor mensen die de pleaserrol niet willen loslaten en hun eigenwaarde willen halen uit het zorgen voor anderen. 

- Voor mensen wiens energie op dit moment mag gaan aan diens eigen proces omdat je zelf in een burn-out zit, depressie, middenin het verwerken van een trauma zit. Of om andere emotionele, mentale, fysieke of psychische reden waarbij je eerst liefdevolle aandacht aan jezelf mag geven, voordat je anderen gaat dragen. 

Met welke werkvormen gaan we werken?
Ademwerk, meditatie, theorie, beweging, fysieke interventies en voor degenen die willen is er de mogelijkheid om in het ijsbad te gaan. 

Op wie gaan we oefenen?
We oefenen op elkaar. Dat wil zeggen dat je tijdens de opleiding wisselt tussen de rol van deelnemer en spaceholder. Naast de deelnemers/spaceholders in opleiding zal Linde aanwezig zijn + twee ervaren spaceholders die meekijken en bijsturen.

Hoe groot is de groep?
Er is plek voor maximaal 14 deelnemers, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is. Het team die de opleiding geeft bestaat uit Linde en twee spaceholders.

Wat is inbegrepen bij de cursus?
Prijs is inclusief lesdagen, lesmateriaal, lunch, thee & tussendoortjes

Exclusief overnachting. Je kan op en neer reizen, of overnachten in de buurt. 

Tips voor overnachting: Villa La Vida & Mercure hotel zijn beiden op 5 minuten loopafstand van de trainingslocatie.

Kan ik in termijnen betalen?
Ja, je kan in 3 termijnen maandelijks €313,- betalen. Of je betaalt in één keer het volledige bedrag van €899,-
Prijzen zijn exclusief btw.


Mag ik na de opleiding voor Linde werken?

Wanneer je de Opleiding tot Spaceholder goed hebt afgerond, dan kan je na beider instemming, worden opgenomen in het vaste team van spaceholders van Linde. Je kan dan spaceholden tijdens haar retreats, workshops en opleidingen. Daarnaast kan je ook spaceholden bij workshops , retreats en trainingen van andere coaches en trainers.

Wat maakt het werk van een spaceholder zo mooi?
Het meest dankbare werk, is werk waar je direct resultaat ziet. Wanneer je als spaceholder aanwezig bent, ben je dichtbij de grote transformaties die mensen doormaken. Het is magisch om hiervan getuige te zijn en met jouw aanwezigheid de veiligheid te bieden zodat mensen nog dieper in hun proces kunnen gaan, zich kunnen bevrijden van zware emoties en breken met patronen die hen niet meer dienen.

bottom of page