top of page

opleiding tot spaceholder

Leer in 3 dagen diepe transformaties begeleiden

Kopie van Linde Jelena - posts vierkant-23.png

Als je zelf een keer een transformatie hebt meegemaakt in een workshop, training of tijdens een retreat, dan weet je hoe waardevol het is als je hierin goed wordt begeleid.
En iets in jou kriebelt om niet alleen als deelnemer aanwezig te zijn bij transformerende processen, maar om daar ook een bijdrage aan te kunnen leveren.

Als spaceholder ben jij naast de workshopleider aanwezig. Je zorgt met jouw aanwezigheid voor veiligheid en bedding zodat deelnemers vertrouwen voelen om dieper in proces te gaan.
Spaceholder zijn is ontzettend dankbaar werk, je staat dichtbij deelnemers en loopt een stukje mee op hun pad. Je ziet voor je ogen hoe mensen verzachten, een muurtje durven afbreken en meer gaan stralen. Tijdens deze opleiding leer je hoe je deze transformerende processen kan begeleiden. 
Uiteindelijk gebeurd de transformatie bij een deelnemer zelf, maar een goede spaceholder kan bijdragen aan het gevoel van veiligheid waardoor iemand dieper in proces kan gaan.

Deze opleiding is ook waardevol voor coaches die al workshops en ceremonies geven en willen leren hoe ze emotionele processen van hun deelnemers goed kunnen begeleiden voor helende transformaties.

IMG_1639.JPG
Waar gaan we mee werken?
Ademwerk
Helende interventies
Theorie
Verbinden met je intuïtie

Voor wie is deze opleiding?

C085831B-E54A-48D7-910A-A472B9F2CE42.JPG

Deze opleiding is voor mensen die stappen hebben gezet op het pad van persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit, energie werk, yoga, meditatie of ademwerk en een binding voelen met de transformaties die plaatsvinden binnen dit werk.

En een diep verlangen voelen om bij te dragen aan deze transformaties. 

De opleiding tot spaceholder is voor twee type mensen:


- Voor degenen die een eerste stap willen zetten in het begeleiden van transformerende processen. En graag als extra support aan de slag willen naast een workshopleiderVoor wie nu nog niet de wens heeft om de volledige leiding te hebben. Wellicht dat je jezelf in de toekomst wel in een meer leidende rol ziet, maar voor nu graag bijdraagt als extra support.

Het werk van spaceholder is enorm dankbaar werk. Je hoeft je niet bezig te houden met de lijn van de workshop, niet aan het hoofd te staan, je geen zorgen te maken of er wel genoeg tickets zijn verkocht voor het event. 

Je bent volledig en dichtbij aanwezig bij de diepe transformaties van deelnemers.

De aanwezigheid van goede spaceholders draagt bij aan het gevoel van veiligheid en gesteund worden. Dit heeft als effect dat deelnemers zich gedragen voelen door hun proces heen en dat maakt dat transformaties dieper gaan en blijvend zijn.

EN

Voor coaches die al workshops en ceremonies geven en willen leren welke helende interventies ze kunnen toepassen in de emotionele processen van deelnemers. Zodat de transformaties van de deelnemers groter zijn. En het gevoel van veiligheid en bedding in hun workshops willen vergroten. Zo sta je niet onthand en met je mond vol tanden als er triggers naar boven komen bij deelnemers. 
Zie het als een cursus emotionele EHBO voor coaches ;-)

Veiligheid + uitdaging = heling
Onveiligheid + uitdaging = trauma
Als spaceholder draag je bij aan deze veiligheid

739A64BA-1B79-42A4-8E31-6C6D0B9BFCC5.JPG

Wat kan je na deze opleiding?

Je weet welke helende fysieke interventies je kan toepassen wanneer iemand door emotionele processen gaat, waardoor iemand zichzelf kan bevrijden van opgeslagen emoties.

Je weet met welke basis voorwaarden je veiligheid kan scheppen in een groep.
Je herkent aan iemands lichaamshouding en mimiek in wat voor emotionele staat iemand is. 

Je krijgt vertrouwen in het volgen van je intuïtie  in het begeleiden van emotionele processen. En je kan je intuïtieve inzichten combineren met theorie en helende interventies. 

Je kan na deze opleiding spaceholden in trainingen en workshops rondom persoonlijke ontwikkeling.

Je kan spaceholden bij retreats & spirituele workshops.

Je kan spaceholden bij ademsessies & ijsbadworkshops waarbij een gecertificeerd ademcoach de leiding heeft. 
 

IMG_1398.JPG

Linde van der heijden

Linde heeft meer dan 4000 mensen gecoacht in diepe emotionele processen tijdens coaching, ademwerk en ijsbadworkshops

Mijn naam is Linde van der Heijden ik ben een ademcoach en heb psychologie gestudeerd.
Ik heb meer dan 4000 mensen gecoacht in diep ademwerk en meer dan 11 jaar ervaring in het creeëren van een veilige sfeer in groepen zodat mensen zichzelf kunnen uitdagen. Ik sta erom bekend om grote transformaties teweeg te brengen.

Voor mij staat voorop dat er een veilige setting wordt gecreëerd wanneer je iets spannends gaat doen. Of dat nu je trauma's aankijken is tijdens een ademsessie, een liefdesbrief aan jezelf schrijven tijdens een zelfliefde sessie, je woede eruit knallen in een woedeworkshop of in een ijsbad stappen. Wanneer je je veilig voelt dan zijn de transformaties het grootst.

Spaceholders zijn mijn geheim in de grote transformaties tijdens mijn workshops. Door een team van liefdevolle bedding te hebben, voelen deelnemers zich gezien en gedragen. Ze voelen zich niet alleen wanneer emoties naarboven  komen. Gezien en gesteund worden in jouw proces wanneer je iets spannends doet, draagt bij aan grote transformaties.
Als spaceholder ben je geen tovenaar die processen in gang zet, maar bied je een veilige ruimte waarin transformaties plaats kunnen vinden.

Omdat ik regelmatig de vraag kreeg van deelnemers hoe je spaceholder kan worden en of daar een opleiding voor bestaat - en zo ver ik weet is dat er niet - heb ik besloten er zelf een te ontwikkelen. Omdat ik weet hoe prachtig en dankbaar het werk is als spaceholder en ik die ervaring aan meer mensen gun.

Are you ready to step into your power-8.png

Inhoud

1

Dag 1

Kennismaking
Theorie over de richtlijnen van spaceholden
De stem van je intuïtie leren herkennen
Ademwerk

 

2

Dag 2

Toepassing van helende interventies

Lichaamstaal lezen
Herkennen stress responses.
Spaceholden tijdens ademwerk
IJsbad (niet verplicht)

3

Dag 3

Toepassing van helende interventies
Ademwerk
Spaceholden in groep
Bijzondere afsluiting

Praktisch

Data:
Lesdagen 16, 17 & 18 augustus 2024
van 10:00 tot 17:00 in Tilburg

Locatie:

Meditatiehuis Het Zonnelicht in Tilburg
 

Prijs:

 €899,- excl btw 

Prijs is inclusief lesdagen, lesmateriaal, lunch, thee & tussendoortjes

Ontwerp zonder titel-7.png
Veelgestelde vragen

Wat kan ik na de opleiding?
Je weet welke helende fysieke interventies je kan toepassen wanneer iemand door emotionele processen gaat, waardoor iemand zware emoties kan verwerken. Je weet met welke basis voorwaarden je veiligheid kan scheppen in een groep. Je herkent aan iemands lichaamshouding en mimiek in wat voor emotionele staat iemand is.  Je krijgt vertrouwen in het volgen van je intuïtie  in het begeleiden van emotionele processen. En je kan je intuïtieve inzichten combineren met theorie en helende interventies. 

Je kan na deze opleiding spaceholden in trainingen en workshops rondom persoonlijke ontwikkeling.

Je kan spaceholden bij retreats & spirituele workshops.

Je kan spaceholden bij ademsessies & ijsbadworkshops waarbij een gecertificeerd ademcoach de leiding heeft.

Let op: Je bent na deze opleiding nog geen gecertificeerd ademcoach. Deze opleiding is wel een geweldige  vooropleiding voor een ademcoachopleiding

Wat zijn de vereisten om mee te kunnen doen aan de opleiding?
Minimaal mbo niveau.
Daarnaast: Je bent op een punt in je leven waar je een stevige basis in jezelf hebt, waar vanuit je vrijelijk en vanuit liefde kan geven aan anderen.
Je hoeft niet perfect te zijn, levenservaring is een enorme verrijking. Maar je moet wel de emotionele, fysieke, mentale en energetische ruimte hebben om je eigen processen aan te kijken en anderen daarin te begeleiden.

 

Voor wie is deze opleiding NIET?

- Voor mensen die de pleaserrol niet willen loslaten en hun eigenwaarde willen halen uit het zorgen voor anderen. 

- Voor mensen wiens energie op dit moment mag gaan aan diens eigen proces omdat je zelf in een burn-out zit, depressie, middenin het verwerken van een trauma zit. Of om andere emotionele, mentale, fysieke of psychische reden waarbij je eerst liefdevolle aandacht aan jezelf mag geven, voordat je anderen gaat dragen. 

Met welke werkvormen gaan we werken?
Ademwerk, meditatie, theorie, beweging, fysieke interventies en voor degenen die willen is er de mogelijkheid om in het ijsbad te gaan. 

Op wie gaan we oefenen?
We oefenen op elkaar. Dat wil zeggen dat je tijdens de opleiding wisselt tussen de rol van deelnemer en spaceholder. Naast de deelnemers/spaceholders in opleiding zal Linde aanwezig zijn + twee ervaren spaceholders die meekijken en bijsturen.

Hoe groot is de groep?
Er is plek voor maximaal 14 deelnemers, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is. Het team die de opleiding geeft bestaat uit Linde en twee spaceholders.

Wat is inbegrepen bij de cursus?
Prijs is inclusief lesdagen, lesmateriaal, lunch, thee & tussendoortjes

Exclusief overnachting. Je kan op en neer reizen, of overnachten in de buurt. 

Tips voor overnachting: Villa La Vida & Mercure hotel zijn beiden op 5 minuten loopafstand van de trainingslocatie.

Kan ik in termijnen betalen?
Ja, je kan in 3 termijnen maandelijks €313,- betalen. Of je betaalt in één keer het volledige bedrag van €899,-
Prijzen zijn exclusief btw.


Mag ik na de opleiding voor Linde werken?

Wanneer je de Opleiding tot Spaceholder goed hebt afgerond, dan kan je na beider instemming, worden opgenomen in het vaste team van spaceholders van Linde. Je kan dan spaceholden tijdens haar retreats, workshops en opleidingen. Daarnaast kan je ook spaceholden bij workshops , retreats en trainingen van andere coaches en trainers.

Wat maakt het werk van een spaceholder zo mooi?
Het meest dankbare werk, is werk waar je direct resultaat ziet. Wanneer je als spaceholder aanwezig bent, ben je dichtbij de grote transformaties die mensen doormaken. Het is magisch om hiervan getuige te zijn en met jouw aanwezigheid de veiligheid te bieden zodat mensen nog dieper in hun proces kunnen gaan.
Je hoeft je verder niet bezig te houden met de lijn van de workshop, marketing, tickets verkopen of de workshop voorbereiden, je mag je mee laten leiden door de workshop én bijdragen aan de grote transformaties van deelnemers.
Mocht je in de toekomst wel zelf workshops willen geven, heb je als spaceholder al heel dichtbij een kijkje in de keuken gehad en weet je als geen ander hoe je veiligheid in een groep kan creeëren en bedding geven aan de processen die tijdens een workshop in gang worden gezet.

bottom of page