top of page

za 01 jan

|

Instagram

Nieuwjaarsduik - online & offline

Online masterclass winterzwemmen, ademsessie & zelf goed voorbereid een nieuwjaarsduik nemen!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Nieuwjaarsduik - online & offline
Nieuwjaarsduik - online & offline

Tijd en locatie

01 jan 2022, 12:00

Instagram

Over het evenement

Wil jij een nieuwjaarsduik nemen, maar vind je het spannend om in ijskoud water te zwemmen? En vraag je je af hoe je op een veilige manier met de kou kan trainen? No worries.  

I got you!  

In deze Online Nieuwjaarsduik  leer je alle ins & outs over winterzwemmen en hoe jij veilig en verantwoord een koude duik kan nemen. Ik vertel je waar je veilig buitenwater kan vinden waar je kan winterzwemmen. En ik leer je een krachtige ademtechniek die je lichaam voorbereid op trainen met de kou.

Tijdens de Online Masterclass Winterzwemmen via instagram leer je: 

- Hoe je veilig kan gaan winterzwemmen

 - De do’s & don’t als je gaat winterzwemmen 

- Binnen welke grenzen je moet trainen om veilig te blijven

- De voordelen van koudetraining

- De beste voorbereiding op een koude duik 

- Op welke manier je het beste kan ademen in het koude water  

Na de masterclass is er een Q&A waar je al je vragen aan Linde kan stellen over winterzwemmen.  

Tijdens de diepe ademsessie leer je een ademtechniek die ervoor zorgt dat stress- en pijnprikkels minder intens binnenkomen, dit is de ideale voorbereiding op een koude duik.  Na de ademsessie zullen we een intentie zetten voor datgene wat we van ons af willen spoelen in het koude water. Wat uit het jaar 2021 willen we achter ons laten zodat we fris en vol nieuwe energie het nieuwe jaar in stappen? 

Deze training wordt gegeven door Linde van der Heijden. Linde traint al meer dan 6 jaar dagelijks met de kou en heeft meer dan 600 mensen in een ijsbad gecoacht en meer dan 900 mensen begeleid in diep ademwerk. 

De coaching van Linde kenmerkt zicht door leren ontspannen in het ongemak, afstemmen op jezelf, niet over je grenzen heen gaan maar juist dichtbij jezelf blijven.

Bonus - instagram cursus

Je wordt lid van een besloten instagram account waar ik de week voor nieuwjaar tips deel over hoe je jezelf alvast kan trainen ter voorbereiding op de koude duik. Ik leg uit waar veilig winterzwemwater aan moet voldoen, en waar je goede buitenzwemplekken kan vinden, wat je mee moet nemen en nog veel meer!

In deze groep kan je verbinden met andere koud fanaten en nieuwe zwembuddy's leren kennen bij jou in de buurt!

Programma 

1 januari  

12:00 – 12:45  Masterclass Winterzwemmen en Q&A via instagram

13:00 – 14:00 Ademsessie via instagram

14:00 omkleden en onderweg naar jouw zwemplek  

15:15 Nieuwjaarsduik!  Linde komt nog een laatste keer live op instagram voor de laatste aanmoediging

Wat heb je nodig om mee te kunnen doen? 

- Instagram

- Zwemkleding  

- Grote handdoek 

- Een buddy

- Een veilig buitenwater om te zwemmen

Het is je eigen verantwoordelijkheid om een veilig buitenwater te vinden. Zodra je je aanmeld zal ik tips geven over plekken waar je veilig kan zwemmen, in elke provincie minimaal één zwemplek. Houdt er rekening mee dat het kan zijn dat je een stukje moet reizen.

Je gaat ALTIJD samen zwemmen.  Heb je geen zwembuddy? Nadat je je hebt aangemeld zal ik je de link geven van een besloten instagram account waar mensen zullen delen in welk buitenwater ze gaan zwemmen, je kan ook aansluiten bij een ander groepje.

Contra-indicaties:

Je kan niet deelnemen aan winterzwemmen wanneer je zwanger bent, epileptische aanvallen hebt, ernstige hartklachten hebt of de secundaire vorm van Raynaud hebt. Bij twijfel, raadpleeg altijd je eigen arts.

Wanneer je goed voorbereid bent en goed weet binnen welke grenzen je kan trainen is winterzwemmen volkomen veilig. Tijdens deze masterclass leer ik je alles over veilig trainen met de kou.

Winterzwemmen heeft tal van gezondheidsvoordelen, het boost je immuunsysteem, geeft energie, je maakt gelukshormonen aan en is de ideale hobby om de donkere winterperiode door te komen. 

Wil jij erbij zijn? Reserveer dan nu je ticket.

Tickets

  • Online Nieuwjaarsduik

    € 34,00
    +€ 0,85 servicekosten
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

Evenementgegevens: Events
bottom of page