top of page

opleiding tot IJsbadtrainer

Leer in 4 dagen koudetraining en ademwerk inzetten voor stressregulatie en persoonlijke transformatie

Tijdens deze opleiding leer je het ijsbad en ademwerk inzetten om grote transformaties teweeg te brengen bij deelnemers.
Je leert hoe je veilig ijsbadworkshops geeft en een setting creëert voor optimale groei bij de deelnemers.


Je leert lezen in welke mate iemands zenuwstelsel ontregelt is, en wat je kan doen om iemand weer te laten ontspannen.
Je leert mensen hun draagkracht vergroten en maakt hen meer weerbaar tegen stress. Je leert het geheim hoe je mensen uiteindelijk lachend bij je in het ijsbad zitten en met grote transformaties naar huis gaan.

IMG_8347 3.JPG
Waar gaan we mee werken?
Koudetraining
Ademwerk
Theorie
Zenuwstelsel regulatie

Voor wie is deze opleiding?Voor startende trainers en coaches

Deze opleiding is voor mensen die graag de transformerende kracht van de kou en ademwerk door wil geven aan anderen. En anderen willen leren hun zenuwstelsel te reguleren.
 
Voor ervaren trainers, coaches en professionals
Deze opleiding geeft verdieping aan coaches, trainers en professionals die willen leren hoe ze met simpele oefeningen de stressreactie van mensen kunnen ontmantelen en de draagkracht van mensen vergoten.

En hoe ze grote transformaties in gang kunnen zetten door te werken met de kou en de adem.
 

Het ijsbad spiegelt hoe je jezelf draagt in extreme uitdagingen

Pink Pastel Gradient Twitter Header-25_edited.png
Dit ga je leren:
 • De richtlijnen waarbinnen je mensen veilig in een ijsbad begeleidt
   

 • Hoe je de 4 verschillende stress reacties in deelnemers herkent
   

 • Elke stressreactie heeft een andere aanpak nodig. Je leert welke coachingtechniek je toepast per stressreactie om deelnemers weer tot ontspanning te laten komen. Resultaat: mensen zitten lachend en ontspannen in het ijsbad.
   

 • Je leert de wetenschap achter de gezondheidseffecten van koudetraining. En de reactie van het lichaam op koudetraining en ademwerk begrijpen vanuit een fysiologisch en anatomisch perspectief
   

 • Je leert hoe je mensen weerbaarder maakt en hun draagkracht vergroot.
   

 • Je leert met welke principes je jouw workshop optimaliseert voor grote transformaties
   

 • Je leert ademsessies begeleiden
   

 • Je doet ervaring op in het coachen van anderen in het ijsbad en in ademwerk zodat je vol vertrouwen zelf  trainingen kan geven

29C67E8A-DABB-487E-ABC3-4708DEE79B97.jpeg

Linde van der heijden

Linde heeft meer dan 3000 mensen gecoacht in het ijsbad en 4000 mensen begeleid in ademwerk.

Mijn naam is Linde van der Heijden ik ben ijsbadtrainer, ademcoach en heb psychologie gestudeerd.
Na meer dan 3000 mensen in ijswater te hebben begeleid gecombineerd met mijn kennis van psychologie en het zenuwstelsel kwam ik tot een eigen methode waarin ik mensen met gemak laat ontspannen in het ijsbad. Daarom zie je mensen zo vaak lachend bij mij in het ijsbad zitten.

Ik hoorde te veel verhalen van mensen die een negatieve ijsbadervaring hebben gehad bij andere trainers, waarin ze over hun grenzen werden gepusht of waar trainers niet op tijd herkenden dat iemands zenuwstelsel te erg ontregelt is. Daarom heb ik besloten om mijn kennis door te geven in een opleiding. Zodat trainers op een veilige manier anderen in het ijsbad kunnen coachen en zorgen dat deelnemers veilig zijn en een overwinning ervaren!

Veiligheid, vertrouwen en trainingen optimaliseren zodat de transformaties het grootst zijn daar gaat mijn hart sneller van kloppen! 

Zelf heb ik tot 10 jaar geleden afgesloten van mijn gevoelswereld geleefd. Door veel nare ervaringen in mijn leven die ik wegstopte, ging ik half gedissocieerd door het leven. Trainen met de kou en met de adem hebben mij weer in verbinding met mijn lijf gebracht. Ik voel me gelukkig en dat ik voluit leef. Alsof het leven van zwart/wit naar kleur is gegaan. Ik gun het anderen ook om gelukkig, ontspannen en voluit te leven. En om je draagkracht te vergroten zodat je niet zomaar omvalt wanneer tegenslag op je pad komt.

De kracht van het ijsbad

Het ijsbad is een prachtige spiegel die laat zien hoe je jezelf draagt in tijden van stress. Wie ben jij wanneer het leven uitdagend wordt? Zet je een knop om en ga je door op je tandvlees? Maak je jezelf klein? Wordt je onzeker? Wil je vluchten of bevries je? De extreme uitdaging van de kou geeft je de mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in jouw stressreacties en je draagkracht te vergroten.

Met mijn methode leer je hoe je zelfs in de grootste uitdagingen ontspannen en helder aanwezig blijft. 


We zijn tot zoveel meer in staat dan we denken, wanneer we onszelf niet schrap zetten, maar veiligheid in onszelf vinden om in de overgave te gaan.

IMG_1405.jpg

"Ik schreef me in voor de opleiding ijsbadtrainer bij Linde omdat haar manier van liefdevol coachen mij enorm aanspreekt. En ik wilde ervaren hoe het voor mij zou voelen om anderen te laten zien wat de koude met je kan doen. 

Linde geeft waardevolle informatie, handvaten en nuttige tips om vervolgens zelf aan de slag te gaan. De oefeningen waren duidelijk en voorzien van goede feedback en werkpunten. Ik vond de combinatie van uitleg geven en vervolgens zelf aan de slag gaan erg waardevol. Zo kwam ik er ook achter of coachen iets voor mij is. 

Ik raad deze opleiding aan aan iedereen die graag ijsbadtrainingen wil geven in liefde en respect voor de mensen die het ijsbad ingaan."
 

Lucie Loete

IMG_4151_edited.jpg
"Ik raad deze opleiding aan, aan iedereen die graag ijsbadtrainingen wil geven in liefde en respect voor de mensen die het ijsbad ingaan"
Praktisch

Data:
Nieuwe data volgen nog.
Indicatie: maart 2025

Locatie:

Meditatiehuis Het Zonnelicht in Tilburg
 

Prijs:

 €1599,- excl btw

Prijs is inclusief lesdagen, lesmateriaal, lunch, thee & tussendoortjes

Ontwerp zonder titel-7.png
IMG_8415_edited.jpg
Veelgestelde vragen

Wat kan ik na de opleiding?
Je kan ijsbadworkshops en trainingen geven waarin je mensen leert hun zenuwstelsel te reguleren.

Je herkent aan iemands adempatroon, spierspanning en mimiek in welke mate iemands zenuwstelsel ontregelt is en weet wat je kan doen om iemand weer tot ontspanning te brengen. Je kan anderen leren om hun eigen stress reacties te herkennen en hen leren om makkelijk hun stress reactie te ontmantelen. Je kan een transformerende ademreis begeleiden. Je kan een veilige setting creëren waarin mensen optimaal kunnen leren en groeien.

Wat zijn de vereisten om mee te kunnen doen aan de opleiding?
Minimaal mbo niveau.

Je hebt al eens een ijsbadworkshop gevolgd of ervaring met winterzwemmen.


Daarnaast: Je zit niet in een burn-out of heftig persoonlijk proces waarin je jezelf eerst liefdevolle aandacht mag geven voordat je anderen gaat coachen. Je hoeft niet perfect te zijn, de meeste mensen zijn altijd wel met iets in proces en levenservaring is een enorme verrijking. Maar je moet wel de emotionele, fysieke en mentale ruimte hebben om anderen te begeleiden.  

Met welke werkvormen gaan we werken?
Koudetraining, ademwerk, theorie en coaching.

Op wie gaan we oefenen?
Je coacht andere deelnemers van de opleiding in het ijsbad. Tijdens de opleiding wissel je tussen de rol van deelnemer en trainer. We bouwen stap voor stap naar de trainersrol toe.

Hoe groot is de groep?
Er is plek voor maximaal 12 deelnemers, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is. Het team die de opleiding geeft bestaat uit Linde en twee spaceholders.

Wat is inbegrepen bij de cursus?
Prijs is inclusief lesdagen, lesmateriaal, lunch, thee & tussendoortjes.

Exclusief overnachting. Je kan op en neer reizen of overnachten in de buurt. 

Tips voor overnachting: Villa La Vida & Mercure hotel zijn beiden op 5 minuten loopafstand van de trainingslocatie.

Kan ik in termijnen betalen?
Ja, je kan in 3 termijnen maandelijks €559,- betalen. Of je betaalt in één keer het volledige bedrag van €1599,-
Prijzen zijn exclusief btw.


Wat maakt het werk van ijsbadtrainer zo mooi?
Het meest dankbare werk, is werk waar je direct resultaat ziet. Wanneer je mensen in het ijsbad coacht, ben je dichtbij de grote transformaties die mensen doormaken. De spanning in gezichten wanneer mensen het ijskoude water in stappen en dit zien omslaan naar overgave, ontspanning, trots en vertrouwen is magisch. Het geeft veel voldoening om veiligheid te faciliteren zodat deelnemers nog dieper in proces kunnen gaan en mensen handvaten te geven om makkelijker te kunnen ontspannen in tijden van stress of uitdaging.

In deze wereld vol prikkels en uitdagingen is het een waardevolle toevoeging om mensen te helpen naar meer ontspanning.

bottom of page